18 december 2022

Messi pakt de titel met Argentiniƫ

In een zinderende finale heeft Lionel Messi dan toch de enige prijs gepakt die nog in z’n uitpuilende prijzenkast ontbrak. Leek er 80 minuten lang geen vuiltje aan de lucht voor Messi en co, in anderhalve minuut was alles compleet anders. Tot aan de 120e minuut was het spektakel waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Frankrijk kon de druk niet aan en de Zuid-Amerikanen bewezen opnieuw goede penaltynemers te zijn en nemen de wereldbeker mee naar huis.

Winnaar van de Schutters WK Pool is Jan Kamphorst geworden. Hij voorspelde de wereldkampioen goed en ging daardoor voorbij Harold Vermeulen. Jan gefeliciteerd!
Op de tweede plaats eindigt Harold Vermeulen en Muriël Marijs pakt het brons. De definitieve rode lantaarndrager is Joost Wattel geworden net achter Peter Dekker en Tom Bostelaar.

Hiermee is het WK en de pool tot een einde gekomen. We bedanken iedereen voor z’n deelname en hopen dat je er plezier aan hebt beleefd. We zien jullie mogelijk graag weer terug bij een volgend toernooi.  Tot dan!

De eerste kwartfinale vandaag leek op voorhand een overwinning te worden voor Portugal. Het team met louter topspelers werd echter opzij gezet door de Noord-Afrikanen. Voor het eerst in de geschiedenis plaatst een land uit Afrika zich voor de halve finales van het WK. De andere kwartfinale tussen Engeland en Frankrijk bleef spannend tot het einde. Kane had zich tot enig all time topscorer van Engeland kunnen schieten maar faalde bij z’n tweede penalty. Frankrijk ligt nu op koers voor titelprolongatie.

In de pool behoudt Harold Vermeulen de leiding voor Remko Kruithof. Onderaan is Luuk Mesu nog altijd de rode lantaarndrager.

Nu weer twee dagen rust voor de halve finales losbarsten.

En weer met penalty's eruit!

Voor de tweede achtereenvolgende keer verliest Oranje van Argentinië in een penaltyreeks. Strafschoppen nemen in grote toernooien is voor Nederland ondertussen een kwelling geworden. Overigens was het een wonder dat we nog zover kwamen door in de 100e minuut de gelijkmaker te maken. Eerder op de dag een grote verrassing. Titelfavoriet Brazilië verslikte zich in Kroatië en ging er in de penaltyserie uit. Kroatië, de verliezend finalist van het vorige WK, mag het nu opnemen tegen Argentinië.

Harold Vermeulen blijft koploper in de pool voor Remko Kruithof. Geen enkele deelnemer voorspelde zowel Kroatië als Argentinië als halve finalist, waardoor er veel dagwinnaars zijn met 12 punten.

Morgen komt een andere favoriet, Frankrijk, weer in de arena tegen Engeland. Ook dit belooft weer een echte kraker te worden. 's Middags speelt eerst Marokko tegen Portugal voor een plek bij de laatste 4.

Voor het eerst in de geschiedenis van het WK voetbal is een Afrikaans land doorgedrongen tot de kwartfinales van het toernooi. Marokko, met Nederlandse inbreng, wist het Spaanse overwicht te trotseren en hield het net vol tot de penaltyserie. Had Nederland ooit een penaltysyndroom, bij de Spanjaarden is dit er één met hoofdletters. Zelden presteren ze daarin en vandaag werd zelfs niet één penalty in het doel geschoten. De andere achtste finale werd er één die nooit spannend was. Zelfs zonder Ronaldo wisten de Portugezen het doel feilloos te vinden waarbij Ramos een hattrick voltooide (6-1). Marokko mag het nu opnemen tegen Portugal.

Twee deelnemers hebben Marokko in de kwartfinales voorspeld. Jeroen Wisse is de enige die ook Portugal in de kwartfinale heeft voorspeld, waardoor hij de dagwinnaar is met de maximale score. In de top 5 viel Ingmar Vos weg. Maurice Bernard heeft zijn plek in de top van het klassement overgenomen.

Nu even twee dagen rust voordat de kraker Nederland – Argentinië van start gaat. We kijken er nu al naar uit. Heeft Louis de jongens op tijd scherp gekregen om het gevaar Messi te beteugelen?

Met voornamelijk in de eerste helft prachtig voetbal heeft Brazilië laten zien topfavoriet te zijn voor de titel op dit WK. De Seleção rekende met 4 doelpunten voor rust snel af met Zuid-Korea. Na rust werd er gas teruggenomen om zich te sparen voor de volgende wedstrijd. Eerder op de dag was er wel genoeg spanning in het duel tussen Kroatië en Japan. Voor het eerst dit toernooi kwam er een verlenging met als toetje een strafschoppenserie. Uiteindelijk ging favoriet Kroatië met de winst er vandoor omdat Japan dit kunststukje niet goed beheerste.

De top van de pool geeft weinig verandering. De top ontloopt elkaar dan ook niet veel en het gaat er op lijken dat de uitslagen in de laatste wedstrijden de beslissingen gaan brengen. Muriël Marijs komt als dagwinnaar de top 10 binnen, terwijl ook Peter Brouwer flink wat plekken steeg door het behalen van de maximale punten vandaag.

Zowel Frankrijk als Engeland hebben zich zonder in de problemen te komen geplaatst voor de kwartfinales. Kylian Mbappé maakte het verschil voor de Fransen in de wedstrijd tegen Polen. Met twee fraaie treffers kwam zijn totaal al op vijf doelpunten dit toernooi. Lewandowski redde de eer nog voor Polen in de laatste minuut, 3-1. De andere wedstrijd vandaag tussen Engeland en Senegal bracht geen echte spanning. Engeland speelde zakelijk en was op momenten heel doeltreffend. Een duidelijke 3-0 overwinning op de Leeuwen uit Senegal.

Geen verandering in de top van de pool vandaag. Veel deelnemers hadden zowel Engeland als Frankrijk voorzien in de kwartfinales en pakten dus ook de maximale punten.

Morgen Japan - Kroatië en Brazilië – Zuid-Korea. Wellicht brengen deze wedstrijden wat verandering in de stand.