Oranje plaatst zich voor achtste finales

Gepubliceerd op 29 november 2022 om 22:56

In wederom geen boeiende wedstrijd heeft Oranje gedaan wat het moest doen, winnen van Qatar. Door deze overwinning en de nederlaag van Ecuador tegen Senegal was de poulewinst veiliggesteld. Senegal gaat als nummer twee ook door naar de knock-out fase. In de andere poule won Engeland ruim van Wales en in een wel boeiende wedstrijd maakte de VS in de eerste helft de belangrijke goal die genoeg was voor de winst tegen Iran. Engeland is poulewinnaar en de VS treedt als nummer twee zaterdag aan tegen Nederland.

In de pool zijn vandaag de punten van de eindstanden in de poules meegenomen, maar nog niet de punten voor de landen die zich hebben geplaatst voor de achtste finales. Die punten komen er pas bij als de laatste wedstrijden in de poulefase zijn gespeeld.

Na de wedstrijden van vandaag leidt Remko Kruithof het klassement. Door de dagwinst met 51 punten schoot hij omhoog in de stand. Harold Vermeulen volgt op de tweede plaats op 4 punten van Remko. Jari Maljaars en Jeroen van Goethem bezetten gezamenlijk de derde stek, met een achterstand van 10 punten. Onderin is Tom Bostelaar nog altijd de drager van de rode lantaarn.

Morgen weer een paar mooie wedstrijden. Gaat Messi morgen al naar huis of gaat Argentinië zich revancheren?