15 juli 2018

Haantjes kraaien victorie

Frankrijk is voor de tweede keer in de historie wereldkampioen voetbal geworden. In een aantrekkelijke finale met veel doelpunten maakte Frankrijk de favorietenrol waar. Kroatië had aanvankelijk het betere van het spel maar door een eigen doelpunt maakten De Vurigen het zichzelf niet makkelijker. Ze kwamen nog wel op gelijke hoogte maar nog voor de rust kwam Frankrijk opnieuw op voorsprong. Na de rust bouwden Les Bleus de score uit naar 4-1 voordat Kroatië de eindstand bepaalde op 4-2. Uiteindelijk is Frankrijk de meest uitgebalanceerde ploeg gebleken en is het nooit echt in problemen geraakt. Al met al zijn zij de terechte wereldkampioen.

10 deelnemers hebben Frankrijk goed voorspeld als Wereldkampioen en allen stijgen flink in de pool. Rick Pattenier stoot op de laatste dag Robert Marijs van de troon en wint de Schutters WK pool 2018. Jeroen Burgs en Harold Vermeulen vergezellen hem op het podium. Robert Marijs eindigt uiteindelijk op plek 5, want ook Remko Kruithof (4e) gaat hem om de laatste dag nog voorbij. Ook Jean Dees, Ad van Gelder, Wim Vos, Adriaan Geldof en Jos Staps eindigen in de top 10 en vallen dus in de prijzen. Prijswinnaar van de verloting onder deelnemers die niet in de top 10 eindigden is Ricardo de Visser.  Allen gefeliciteerd!

Wij danken jullie allemaal voor jullie deelname en hebben de pool weer met veel plezier opgezet en bijgehouden. Graag zetten we weer een pool op over 2 jaar als het EK gepland staat en hopelijk ook Oranje weer eens van de partij is. Iedereen nog een mooie (sport)zomer gewenst.

Supportersvereniging De Schutters & Ingmar Vos

Lees meer »
11 juli 2018

Kroatië verslaat Engeland

In Engeland wisten ze het zeker: “Football is coming home”. Na de eerste helft leek dit een reële mogelijkheid omdat Engeland met 1-0 leidde en Kroatië niet echt indruk maakte. Na de rust waren de rollen omgedraaid en kon de gelijkmaker niet uitblijven. Kroatië maakte de 1-1 en ging voor de derde keer dit toernooi de verlenging in. Waar Engeland met een fraaie kopbal weer op voorsprong leek te komen belandde de bal toch op de paal. In het tweede deel van de verlenging trok Kroatië het duel naar zich toe en scoorde Mandzukic de winnende treffer. Voor het eerst in de geschiedenis van het WK gaat een land door na 3 verlengingen achter elkaar. “De Vurigen” schrijven dus op meerdere fronten geschiedenis.

In de pool had niemand Kroatië als finalist voorspeld, dus is er geen dagwinnaar. Het klassement wijzigt ook niet ten opzichte van gisteren, waardoor alleen de voorspelde Wereldkampioen nog punten kan opleveren voor de pool.

Lees meer »
10 juli 2018

Frankrijk eerste finalist

In een aantrekkelijke eerste halve finale is de Belgische droom uiteengespat. Waar België aanvallende aspiraties toonde was Frankrijk meer op de counter gericht. Het leverde af en toe voor beide doelen flinke kansen op. De rust werd echter met een 0-0 stand ingegaan en na de rust was het eerste kwartier Frankrijk wat sterker. In die fase sleepten Les Bleus er een corner uit en uit dit dode spelmoment kopte Umtiti fraai de 1-0 binnen. België moest gaan aanvallen en creëerde de nodige kansen. Lloris had een paar fantastische momenten en hield z’n doel schoon waardoor België tot de strijd om het brons is veroordeeld. 

16 deelnemers behalen vandaag 20 punten doordat ze Frankrijk goed hadden voorspeld. Robert Marijs blijft echter nog altijd het klassement aanvoeren, maar voelt inmiddels wel de hete adem in de nek van Rick Pattenier, Jean Dees, Jeroen Burgs en Jos Staps. Onderin bezet Sander de Kam nog steeds de laatste plaats.

Morgen strijden Engeland en Kroatië om het laatste ticket voor de finale.

Lees meer »
7 juli 2018

Engeland en Kroatië gaan strijden om finaleplek

Engeland is hard op weg om de prestatie van 1966 te evenaren. In dat jaar pakten "the Three Lions" de wereldtitel in een finale tegen West-Duitsland. Vanmiddag werd een halve finaleplaats zekergesteld door een 2-0 overwinning op Zweden. Kroatië plaatste zich via de strafschoppenserie voor de finale. In de verlenging leken ze een beslissende 2-1 voorsprong te pakken maar de Russen kwamen kort voor tijd uit een vrije trap alsnog langszij. In een spannende strafschoppenserie maakte Rusland meer fouten waardoor Kroatië verder gaat. 

Slechts 6 deelnemers behaalden punten vandaag, waardoor er weinig veranderde in het klassement. De dagwinnaars stijgen echter wel flink. Met België, Frankrijk, Engeland en Kroatië in de halve finale zijn de ereplaatsen in de pool nog niet definitief vergeven en zijn er ook nog meerdere eindwinnaars mogelijk. De strijd is dus nog niet gestreden.

De komende twee dagen wordt er niet gespeeld, dinsdag gaat het toernooi verder met de eerste halve finale.

 

Lees meer »
6 juli 2018

België op weg naar de titel?

Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië zal geen zesde wereldtitel uit Rusland mee naar huis nemen. De Rode Duivels liggen op goudkoers en wisten de Goddelijke Kanaries op een 2-1 nederlaag te trakteren. Brazilië begon aardig maar kwam door een eigen doelpunt plotseling op achterstand. Dat was het ideale scenario voor België want de aanvallende Brazilianen konden zodoende met messcherpe counters bestreden worden. Kevin de Bruijne schoot vanuit zo’n counter met een prachtig schot de Belgen op een 2-0 voorsprong. Brazilië probeerde van alles maar een uitblinkende Courtois liet niet meer dan één doelpunt toe, waardoor België voor de tweede keer in de geschiedenis in de halve finale van het WK staat. Eerder op de dag plaatste Frankrijk zich in een weinig opwindend duel door een 2-0 overwinning op Uruguay als andere halve finalist. Bij Uruguay werd Cavani gemist en met alleen Suarez als topspits nog in de aanval was dat niet voldoende.

In de pool zijn de nodige verschuivingen te zien. 10 deelnemers hadden zowel Frankrijk als België in de halve finale voorspeld en stegen daardoor op de ranglijst. Robert Marijs gaat nog aan kop, maar Niek Hoogedeure, Rick Pattenier en Job de Visser komen de top-5 binnen doordat Jari Maljaars en Stef Maranus puntloos bleven. 

Morgen de strijd om een plek in de andere halve finale. Zweden neemt het op tegen Engeland, met Björn Kuipers als leidsman. 'S Avonds spelen Rusland en Kroatië tegen elkaar.

Lees meer »
3 juli 2018

Engeland verlost van penaltysyndroom

Dachten we altijd dat Oranje last had van een penaltysyndroom, Engeland had ook een aardige serie opgebouwd waarin ze via strafschoppen werden uitgeschakeld op een groot toernooi. In de reguliere speeltijd dacht Engeland de buit al binnen te hebben maar daar dacht Colombia anders over. Ver in blessuretijd scoorde Mina de gelijkmaker. In de strafschoppenserie die na de verlenging volgde bleek Engeland de sterkste. In de kwartfinale treffen ze Zweden dat eerder op de dag afrekende met Zwitserland. In een wedstrijd die we ons niet lang meer zullen heugen scoorde Forsberg via het been van een Zwitserse speler de enige goal.

In de pool veel dagwinnaars. Niemand van de deelnemers scoorde het maximum van 16 punten. Robert Marijs staat nog aan de leiding met 299 punten. Stef Maranus gaat Jari Maljaars voorbij en staat tweede op 14 punten achterstand. Onderin heeft Patrick Wondergem de Rode Lantaarn overgenomen van Sander de Kam.

Nu even een paar dagen rust en dan gaat het toernooi vrijdag weer verder.

Lees meer »