Zuid-Korea naar achtste finales

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 23:08

Niet zo spectaculair als gisteren maar ook vandaag waren er weer onverwachte wendingen in de slotwedstrijden van de poulefase. Zuid-Korea won onverwachts van Portugal en schakelde zo Uruguay uit dat wel won van Ghana in een aantrekkelijk duel, maar een doelpunt te kort kwam. Brazilië liet zich ook verrassen door Kameroen, maar de ontembare leeuwen hadden hier weinig aan omdat Zwitserland deed wat het moest doen, winnen van Servië.
De poulefase zit er op en enkele grote voetballanden zijn al naar huis. Favorieten als Duitsland en België en outsiders Denemarken en Mexico mogen het toernooi verder voor de tv volgen.

In de pool blijft Harold Vermeulen de lijst aanvoeren met een voorsprong van 7 punten op Remko Kruithof. Jan Kamphorst klimt als dagwinnaar naar de derde plaats. Ingmar Vos heeft de vierde plek van Jeroen van Goethem overgenomen, die nu vijfde staat. Vandaag zijn er veel punten verdeeld want de punten voor de geplaatste landen voor de knock-out fase zijn nu toegekend.

Morgen gaat het toernooi beginnen met de knock-out fase. Oranje mag als eerste aantreden en kan zo de eerste kwartfinalist worden. Laten we hopen dat “onze jongens” eens een mooie partij op de mat leggen, maar makkelijk zal het niet worden tegen de energieke Amerikanen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb