Marokko stunt met winst op Spanje

Gepubliceerd op 6 december 2022 om 22:24

Voor het eerst in de geschiedenis van het WK voetbal is een Afrikaans land doorgedrongen tot de kwartfinales van het toernooi. Marokko, met Nederlandse inbreng, wist het Spaanse overwicht te trotseren en hield het net vol tot de penaltyserie. Had Nederland ooit een penaltysyndroom, bij de Spanjaarden is dit er één met hoofdletters. Zelden presteren ze daarin en vandaag werd zelfs niet één penalty in het doel geschoten. De andere achtste finale werd er één die nooit spannend was. Zelfs zonder Ronaldo wisten de Portugezen het doel feilloos te vinden waarbij Ramos een hattrick voltooide (6-1). Marokko mag het nu opnemen tegen Portugal.

Twee deelnemers hebben Marokko in de kwartfinales voorspeld. Jeroen Wisse is de enige die ook Portugal in de kwartfinale heeft voorspeld, waardoor hij de dagwinnaar is met de maximale score. In de top 5 viel Ingmar Vos weg. Maurice Bernard heeft zijn plek in de top van het klassement overgenomen.

Nu even twee dagen rust voordat de kraker Nederland – Argentinië van start gaat. We kijken er nu al naar uit. Heeft Louis de jongens op tijd scherp gekregen om het gevaar Messi te beteugelen?